Botox tegen chronische hoofdpijn

Mijn persoonlijke ervaringen over Botox tegen hoofdpijn en migraine; Cosmetisch arts: Drs. Tom van Eijk

Een geweldige Triggerpoint Massage bij Praktijk In Balans Totaal!

massage-tafel

Soms ontdek je van die pareltjes.

Dan surf je op het internet en kom je op een website en voel je dat het goed is.

Ik zocht op Triggerpoints en massage en in Den Bosch vond ik Susana, die specifieke, doelgerichte massages toepast.

Ik had er al eerder over geschreven in mijn blog, zonder te weten of het wat zou zijn, maar  daar moest ik gewoon een keer naartoe. En ik ben er geweest 🙂

Op haar website  In Balans Totaal zag ik Massage therapie staan, waaronder de Triggerpointtherapie.

Hier las ik:

U herkent ze misschien wel? De hedendaagse aandoeningen die worden toegeschreven aan stress en spanningen? Heeft u tijdens uw werkzaamheden of na een drukke dag regelmatig last van hoofdpijn, een stijve nek, een vastzittende schouder of last van een pijnlijke rug of arm? Gaan deze ongemakken soms ook gepaard met ademhalingsproblemen en/of hartkloppingen?

De oorzaak is vaak spanning! Voortdurende spanning, veroorzaakt door angst of ontevredenheid, emotionele problemen en dagelijkse zorgen, verzwakt het zenuwstelsel en tast de circulatie van de vitale lichaamsvloeistoffen aan. Als wij de eerste signalen van ons lichaam negeren, zal het ongemak toenemen en zich wellicht op meer plekken manifesteren.

Het lichaam is de uiterlijke manifestatie van onszelf, een bron van zelfkennis voor de goede verstaander. Volgens mij zijn lichamelijke klachten dan ook geen toevallige gebreken van een kapot apparaat. Ziekte drukt meer uit dan alleen een materiële storing. Er zit een betekenis achter, een analoog verband met ons innerlijk leven.

Mijn naam is Susana Romo Garcia, ik kom uit Ecuador. Van kleins af aan ben ik in aanraking geweest met genezing (mijn ouders zijn artsen). Als kind droomde ik ervan  mensen te helpen op een natuurlijke manier, maar in die tijd waren er in Ecuador geen opleidingen gericht op homeopathie en natuurgeneeskunde.

Susana  voelt precies aan waar de zwakke, pijnlijke plekken zitten; die gebieden werden eerst flink losgemaakt.Vooral links en rechts, daar waar de overgang zit  tussen mijn rug en  arm, een plek die ik nooit zo als pijnlijk ervaarde , zat echt keihard vast.

Het losmasseren, dat was behoorlijk pijnlijk, een snijdend gevoel.. …even doorbijten, maar wetende dat mijn lichaam dat nodig heeft. Ik moest ook steeds aangeven op een schaal van 1 tot 10 hoe pijnlijk het was.

Susana past alles toe om die spanning weg te halen:

Met Cupping werd mijn hele rug behandeld zodat de doorbloeding werd gestimuleerd, afvalstoffen afgevoerd en daarna zette ze 2 cups ( links en rechts) onderaan mijn rug, precies waar deze  “klem” zit.

Mijn hoofdhuid, benen, voeten, armen handen…alles werd behandeld met verschillende technieken. Je moet het echt ervaren, je voelt gewoon dat er een zeer kundige specialiste aan het werk is, die echt weet wat ze doet.

Cupping therapie of cupping massage is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Bovenop en rondom de pijnlijke spier wordt de huid en bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning.

http://www.inbalanstotaal.nl/behandelingen/cupping/

Al vrij snel werd ik heerlijk loom, ontspannen en slaperig, de heerlijke olien, crèmes,  een rustig muziekje op de achtergrond, de aangename temperatuur,en  de zachte strijkingen ter afsluiting. De plekken die eerst enorm gevoelig waren voelden eindelijk weer ontspannen aan. Ok, je voelt je daarna best wel beurs en de cupping laat een tijdelijke rode plek achter…maar daar had ik al op gerekend. Geen probleem.

Leuk voorde Beauty addicts onder ons, ze geeft ook een “facelift en afslankmassage!”

Facelift massage:

 • Verbetering afvoer van afvalstoffen uit de huid.
 • Verbetering van bloed-, zuurstof-, lymfe- en energiedoorstroming.
 • Versterking en verstrakking van de spieren waardoor huidverslapping en fijne lijntjes worden voorkomen.
 • De huid rond de ogen wordt weer mooier en elastischer.
 • De verslapte oogleden worden weer glad.
 • Ontspanning van nek- en schouderspieren, verlichting van hoofdpijn en migraine.
 • De energiestroom (chi) van het hoofd wordt in balans gebracht, waardoor de gezondheid en het uiterlijk van de gezichtshuid verbeteren.
 • Verhoging van bloedcirculatie, voedingsstoffen bereiken de huid sneller

Afslank massage / celullitis massage is een techniek voor figuurcorrectie zonder medische ingrijpen.Door middel van stevige massagetechnieken word de cellulite, vochtophopingen, kleine vetophopingen vetbultjes grondig aangepakt, waardoor de huid strakker, gladder en strakker wordt.

De behandelingen vallen niet onder een ontspanningsmassage, en is echt een massagetherapie. Het werkt namelijk diep tot in het bindweefsel en heeft daardoor een stevig en pittig karakter.

Het gaat bij deze vorm van massage niet om gewichtsverlies, maar om het verstrakken van de huid waardoor u letterlijk beter en strakker in uw vel komt te zitten.Gemiddeld verliezen de meeste personen zo’n 8 centimeter aan omvang, wat kan resulteren in het verlies van 1 tot 2 kledingmaten zonder gewichtsverlies.Denk er wel aan dat deze massage stevig is en dus vrij pijnlijk kan zijn!

Het gezegde ‘wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ gaat hier zeker op.

Zie deze foto van een klant…ziet er echt mooi uit!

http://www.inbalanstotaal.nl/behandelingen/afslankmassage/afslankmassage-fotos/

Wat ook erg leuk is, is dat je haar kan boeken voor een massage party, gezellig met een stel vriendinnen! Ze komt dus ook aan huis, ideaal 🙂

http://www.inbalanstotaal.nl/behandelingen/281-2/

En last but not least verkoopt ze online ook nog geneeskrachtige thee, etherische oliën en anti-age crèmes. Je moet even zoeken op haar website, het is een kwestie van doorklikken.

Toen ik met haar mijn wensen en fysieke klachten doorsprak,moest ik wel lachen; door haar accent en glimlach was het net alsof ik met een donkerharige versie van Koningin Maxima sprak!

Ik heb vaak gehoord dat je niet driehoog achter naar een specialist moet gaan, maar wat een nonsens. Ze heeft een prachtige, hygienische en prettige ruimte achter haar huis, wat mij betreft gaat het om de kwaliteit van de massage en niet om het uiterlijk vertoon. 

De praktijkruimte heeft altijd een aangenaam temperatuur van 23/24 graden. Er is (vloer)verwarming en airco aanwezig.

Er staat ook een echt vrouwvriendelijke massagetafel met borstuitsparing.

Dan komt er nl. geen druk op de borst tijdens de massage, je ligt platter, de schouders minder rond, de onderrug minder hol, waardoor je minder spanning op de onderrug krijgt en je kan vrijer ademen. 

Ideaal, want eerlijk gezegd krijg ik, als ik lange tijd op mijn buik lig, altijd weer last van mijn rug. En er zit ook een uitsparing voor je hoofd.

Je herkent een goede masseur aan haar handen en niet aan een indrukwekkende omgeving.

Ik kan haar zeker aanraden, want wat mij betreft heeft zij “helende handen” en neemt alle tijd voor je. Ja, ik ben dan  ook superenthousiast en ga over 3 weken weer terug.

Ik kijk er al helemaal naar uit!

Advertenties

One response to “Een geweldige Triggerpoint Massage bij Praktijk In Balans Totaal!

 1. soereimas schreef:

  Heel mooi en goed om te lezen Susana Romo Gracia ‘keep up the good work’ en natuurlijk super zo een dankbare klant die zichzelf heeft kunnen voelen door jou gegeven behandeling, dit geschreven blog komt van en is binnen … Fantastisch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: